Bernhardinkoirat - harrastus ja elämäntapa

Kennelimme ensimmäinen bernhardinkoira Blancolobo "Lopo" pentuna vuonna 1992

Blancolin Jerry Cotton "Rasmus" - yksi kennelimme voitokkaimmista ja mieleenpainuvimmista uroksista.

Ensimmäinen bernhardinkoiramme Blancolobo, kotoisasti Lopo vaan, tuli perheeseemme talvella vuonna 1992, ollessani 9-vuotias. Kipinä koiraharrastukseen syttyi heti ja jo pikkutyttönä esitin koiriamme näyttelyissä, suunnittelin pentueita ja osallistuin aktiivisesti koiraharrastustoimintaan etsien kaiken mahdollisen tiedon rodusta ja koirien jalostamisesta. Tämä tiedonhaku jatkuu edelleen tänä päivänä... Kennelnimi Blancolin myönnettiin vanhemmilleni vuonna 1994, nykyisin kennelnimi on ainoastaan minun nimissäni.

Pentueita meille syntyy harvakseltaan silloin, kun uskon pentueella olevan jotain annettavaa rodulle. Aina tämä ei tietenkään tosielämässä toteudu, silloin istutaan alas ja mietitään mikä meni pieleen, karsitaan ja hankitaan uutta jalostusmateriaalia. Tavoitteenamme on ennenkaikkea terve, pitkäikäinen ja liioittelematon bernhardinkoira, joka niin fyysisesti kuin psyykkisestikkin vastaa rotumääritelmää. Jo pelkästään kokonsa vuoksi bernhardinkoiran tulee olla luonteeltaan tasapainoinen ja hermorakenteeltaan varma.

Kennelimme koiria lenkillä kesällä 2013

Koiriemme kanssa harrastetaan monenmoista aina tokoilusta ja näyttelytoiminnasta koiratanssiin, niiden ja omaksi iloksi. Vaikka meiltä löytyy ns. kenneltilat ja tarhat, ovat kaikki koiramme meille ensisijaisesti perheenjäseniä ja tärkeitä yksilöitä näyttely- / jalostusmenestyksestä riippumatta. Toisinaan ne pääsevät myös mukaan töihin, työskentelen lemmikkieläinkaupassa jonne omat lemmikit ovat tervetulleita mukaan.

Pennut syntyvät ja asuvat aina sisätiloissa perheemme kanssa, tottuen normaaleihin kodin ääniin, lapsiin ja muihin koiriin. Näin ne saavat parhaat mahdolliset eväät elämään uudessa kodissaan. Haluamme pitää aktiivisesti yhteyttä pentujen omistajiin myös jatkossa koko niiden elämän ajan. Kiitos kuuluukin kaikille kaikille kasvattiemme omistajille ja muille yhteistyökumppaneillemme - ilman teitä tämä kaikki ei olisi ollut mahdollista.

Kennelnimemme alle on rekisteröity myös kaksi kiinanpalatsikoirapentuetta. Niitä kuuluu siskoni perheeseen jokunen kappale ja kiinanpaltsikoiriin liittyvissä asioissa pyydänkin olemaan yhteydessä Hanna-Kaisaan :)